spot_img

România, la extreme: Val de caniculă, dar și ploi, vijelii și inundații! Cum va fi vremea în luna iulie

România extremelor în luna iulie. Un val de căldură este semnalat în sud, sud-est cu maxime de peste 35 de grade, disconfort termic accentuat și valori resimțite spre 40 de grade.

De asemenea, un nou val de ploi și vijelii este semnalat în România, mai precis în regiunile vestice și sud – vestice, cu cantități de apă mai însemnate și risc de inundații.

Prognoza meteo 3 – 10 iulie 2023

Regimul termic se va situa peste cel obișnuit pentru această săptămână în regiunile sudice, estice, nordice și centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general apropiat de cel normal.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud- vestice, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo 10 – 17 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile estice, sud-estice și centrale, în timp ce în restul țării se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 17 – 24 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în estul, sud-estul și centrul teritoriului, în timp ce în rest se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric se va situa în limite normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 24 – 31 iulie 2023

Mediile valorilor termice vor fi peste cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul celor normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordice, iar în restul teritoriului se va situa în limite normale pentru acest interval.

România, la extreme

Meteorologii anunță ploi mai puține în luna august, în timp ce în iulie vom avea de îndurat alternanțe termice.

Pentru august, ultima lună de vară, meteorologii prognozează vreme predominant frumoasă și foarte puține ploi. „Semnalele sunt în acest sens pentru ultima luna a verii din acest an. Cel mai probabil, manifestari de instabilitate să mai fie, temporar, în zona de răsărit a României și cu precădere în zona Moldovei”, a spus meteorologul Romica Jurca pentru Romaniatv.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole