spot_img

România va avea un program național pentru drone. Putem să și exportăm

România va avea un program național pentru drone, la care va participa un consorțiu format din mai multe entități, a anunțat ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, la Digi24.ro. El nu a precizat însă când va fi lansat acest program.

„E un proiect pe care l-am discutat informal până acum. Avem tineri remarcabili care dezvoltă aceste aparate. Avem drone care au autonomie de 6 ore”, a explicat el.

Bogdan Ivan a mai spus că a stabilit cu ministrul Economiei și cel al ministrul Apărării să facă un program național în România. 

”E mult spus că vom produce drone pentru armată. Ne propunem să vedem unde suntem ca nivel de cercetare și mai apoi ministerul Economiei are programe pentru producție. Și, evident, putem să producem nu doar pentru România, putem să exportăm”, a explicat ministrul. 

Acesta a explicat că este vorba de un consorțiu format din mai multe entități, dar că e prematur să spună când va fi lansat programul.

O discuție privind producerea de drone de către România a mai existat și în urmă cu doi ani

În urmă cu doi ani, fostul ministru al apărării, Vasile Dâncu declara că România se pregătește să producă drone militare cu o firmă din Israel.

„Suntem în termen de negociere, sperăm să avem repede, anul acesta… Bani avem, să vedem dacă se integrează furnizorul în termene. Voința noastră este să se întâmple ‘ieri’ iar a producătorului, chiar și mai repede”, spunea în 2022, fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu.

Valoarea contractului, spunea acesta era de 300 de milioane de euro pentru 21 de drone, și urma să fie achiziționate de Ministerul Apărării.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole