spot_img

ANM | Cum va fi vremea în luna aprilie

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a oferit detalii despre evoluția vremii în luna aprilie, oferind o perspectivă asupra temperaturilor și precipitațiilor pentru fiecare săptămână. Specialiștii actualizat prognoza meteo pentru luna aprilie. Iată cum va fi vremea la noi în țară luna viitoare.

Ploile nu își vor face apariția prea des, în intervalul menționat. Ba chiar, în vestul, nordul și nord-vestul țării, dar și local în centru, vorbim de cantități de precipitații deficitare. În celelalte regiuni urmează să fie specifice perioadei.

Vremea în săptămâna 1 – 8 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decat cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 8 – 15 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitatii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea în săptămâna 15 – 22 aprilie 2024

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile centrale și estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Există și o alertă de COD ROȘU

Conform afirmațiilor făcute de Elena Mateescu, director ANM, țara se află într-o situație critică din punct de vedere al aprovizionării cu apă, cu riscuri majore asupra campaniei agricole de primăvară.

„Trebuie să vorbim şi de fenomenul de secetă, pentru că iarna nu a fost una bogată în precipitaţii. Traversăm o perioadă de secetă la finalul perioadei de acumulare a apei în sol, mai avem puţin până la 31 martie şi chiar şi în zona în care ne aflăm suntem la limita unei aprovizionări satisfăcătoare, spre secetă moderată, ceea ce va fi foarte important pentru condiţiile în care vom pregăti noua campanie agricolă din primăvară şi pentru ceea ce s-a înfiinţat în toamna lui 2023 (…) Inclusiv la nivelul Organizaţiei Meteorologice Mondiale se spune că ne aflăm deja într-un prag de alertă de cod roşu, având în vedere că ultimul deceniu este cel mai cald de când se fac măsurători meteorologice şi vorbim de perioade mai mari de 100 de ani”, a mai spus Elena Mateescu, potrivit Agerpres.ro

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole