spot_img

Din acesta an, România va fabrica un autoturism electric

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a dat vestea cea mare. În România se va fabrica un autoturism electric, începând chiar din acest an.

”Marea veste pe care am primit-o în această săptămână este că în România, în sfârșit, se va produce un autoturism electric. Acest lucru se va întâmpla anul acesta și e o mare veste pentru Ministerul Mediului, și pentru români în general, pentru că sufeream la acest capitol”, a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului.

Primele trei erau făcute fie în China, fie în SUA, a mai spus ministrul. 

Citește și: Stații pentru încărcarea mașinilor electrice, la fiecare 60 de kilometri până în 2030

”Noi am tot vorbit despre modalități în care să finanțăm. E o mare diferneță dacă e făcută peste ocean sau în România, sau pe continent, pentru că există mecanism de prioritizare, se întâmplă în Franța și în alte țări, încă nu în România, pentru că așteptăm să vedem ce putem finanța. Din 2035 nu se vor mai produce autoturisme noi cu combustie internă. Așa se va întâmpla, dând timpul înapoi vedem că avem 11 ani până în 2035. Eu nu cred că va mai dura până în 2035 pentru că îmi propun să se mute din bani de la Rabla Clasic la Rabla Plus. E firesc să se întâmple”, a mai spus Mircea Fechet.

Ministrul Mediului: Degeaba ai mașină electrică, dacă n-ai unde să o încarci

Dacă am face un exercițiu matematic, spune ministrul, am putea să ne imaginăm că întregul buget de la Rabla Clasic ar fi atât de mic, că n-ar mai fi nevoie să discuți de această finanțare. E nevoie ca aceste sume să se regăsească în alte bugete. Degeaba ai mașină electrică, dacă n-ai unde să o încarci.

”Am stabilit încă de săptămâna viitoare să avem un grup de lucru și să stabilim direcția unde mergem în următorii cinci ani. E firesc, și pentru prima oară am invitat și instituții financiare”, a mai spus Mircea Fechet.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole