spot_img

Ora Pământului | Sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30 stingem luminile timp de o oră

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse în această seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, Guvernul României alăturându-se și anul acesta, prin acest demers, campaniei globale de mediu Earth Hour™️ (Ora Pământului).

”Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor. 

”Ora Pământului” a ajuns anul acesta la cea de-a 18-a ediție

Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă și în acest domeniu o oportunitate. Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene. 

Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole