spot_img

UE investighează furnizorii chinezi de turbine eoliene pentru parcuri din cinci state membre, inclusiv România

Comisarul european Margrethe Vestager a anunțat că Executivul comunitar a deschis o nouă investigație asupra subvențiilor de care au beneficiat producătorii chinezi de turbine eoliene, care sunt destinate pentru o serie de parcuri eoliene construite în Europa, inclusiv în România, transmite Reuters, citat de Agerpres.

”Astăzi, demarăm o nouă anchetă asupra furnizorilor chinezi de turbine eoliene. Investigăm condiţiile pentru dezvoltarea de parcuri eoliene în Spania, Grecia, Franţa, România şi Bulgaria”, a declarat Margrethe Vestager, într-un discurs pronunţat la Universitatea Princeton din SUA. În acest discurs, Margrethe Vestager nu a dezvăluit identitatea companiilor chineze vizate.

În replică, un organism care reprezintă interesele companiilor chineze la Bruxelles şi-a exprimat „profunda nemulţumire” cu privire la ceea ce a catalogat drept protecţionismul şi lipsa de transparenţă din partea UE, în contextul în care introduce noi reguli destinate să contracareze ajutoarele de stat de care beneficiază companiile străine. „Această acţiune trimite un semnal negativ la nivel global sugerând discriminarea împotriva companiilor chineze şi sprijinind protecţionismul”, susţine Camera chineză de comerţ în Uniunea Europeană.

Executivul comunitar investighează deja dacă se impun tarife vamale pentru importurile chineze de automobile electrice şi susţine că dovezile pe care le-a strâns că producătorii chinezi au beneficiat de ajutoare de stat.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole