spot_img

Roxana Bojariu, climatolog: Temperaturile de vară vor fi mai mari. Secetele și incendiile de vegetație vor fi favorizate

Fenomenele meteo au provocat distrugeri în Capitală. Copaci doborâți, acoperișuri smulse de vânt

A fost cel mai călduros sfârșit de martie din ultimii 70 de ani, iar temperaturile de vară vor și din ce în ce mai mari. În partea de sud a țării mai ales, temperaturile au fost specifice verii, cu aproape 30 de grade Celsius în termometre. Cauza este încălzirea globală, iar acest val de căldură poate determina inclusiv veri secetoase, a declarat la Europa FM, climatologul Roxana Bojariu.

„Cu cât vom emite mai multe gaze cu efect de seră la nivel global, și în România temperaturile de vară vor fi mai mari. Din păcate, pe lângă valurile de căldură, evident că incendiile de vegetație vor fi favorizate și secetele”, a spus climatologul Roxana Bojariu.

Valurile mari de căldură pot fi întrerupte de episoade intense de precipitații, cu cantități mari de apă ce vor cădea în perioade scurte de timp, mai spune climatologul Roxana Bojariu.

Fenomenele meteo au provocat distrugeri în Capitală. Copaci doborâți, acoperișuri smulse de vânt

Vântul puternic a făcut ravagii în București. 131 de copaci și 9 stâlpi au căzut, marți, pe carosabil, în urma codului portocaliu de vânt. ISU BIF a anunțat că până la ora 18.00 a gestionat 288 de cazuri în București, printre care 45 de elemente de tablă desprinse din acoperișuri, 15 cazuri de tencuială desprinsă din clădiri și 10 acoperișuri smulse de vânt. Situația a fost la fel și în restul județelor aflate sub cod galben sau portocali de vânt.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole