spot_img

Restricții de circulație în week end, pe Calea Victoriei din București. Începe evenimentul „Străzi deschise – Promenadă Urbană”

Evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” este reluat începând de sâmbătă, 6 aprilie. Calea Victoriei devine pietonală, iar traficul va fi restricționat.

„Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, ajuns la a 4-a ediţie, debutează în 6 aprilie. În primul weekend din aprilie, Calea Victoriei devine pietonală, între orele 10.00 şi 22.00, pe segmentul de drum Piaţa Victoriei – intersecția cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, anunță ARCUB, conform News.ro.

Citește și: Japonia construiește un oraș plutitor. Câte persoane va găzdui metropola 

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanţi, se va desfăşura în perioada 6 aprilie – 13 octombrie şi cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite să transforme spaţiul public, altminteri aglomerat, în zone de relaxare temporare pentru locuitori şi turişti. Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni în diverse puncte centrale şi în cartierele Bucureştiului sunt activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activităţi sportive.

Începând cu ora 17.00 vor începe momentele artistice

De la spectacole de teatru, demonstrații de dans, concerte stradale live la ateliere de creaţie pentru copii, expoziţii, activităţi sportive şi zone de joacă, organizate de instituţii culturale ale oraşului, „Străzi deschise” #4 reconfigurează spaţiul urban într-o scenă deschisă pentru actul artistic şi oferă zone de relaxare şi promenadă pentru locuitorii Capitalei de toate vârstele.

Restricții de circulație

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid şi pistele de biciclete.

În weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Evenimentul este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti, în calitate de operatori zonali.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole