spot_img

Japonia construiește un oraș plutitor. Câte persoane va găzdui metropola | FOTO

Dezvoltatorul japonez N-Ark construiește un oraș plutitor, cu o populație permamentă de 10.000 de locuitori. Noua metropolă este proiectată să se adapteze la schimbările climatice, să fie autosustenabil și să reprezinte un model de zonă economică în sine. Proiectul prevede construirea de la zero, pe ocean, a unei zone metropolitane smart, care va integra toate activitățile umane, de la producția alimentară, la energie sau servicii de sănătate la un nivel nemaivăzut.

Orașul va fi compus din trei părți principale

  • Prima este inelul exterior, cu principalele zone de locuit și facilități.
  • A doua – interiorul inelului – va avea clădiri plutitoare care se vor mișca liber.
  • A treia – sub nivelul apei – va include un centru de date și facilități de cercetare medicală. 

Cadrul exterior al orașului are forma corpului unei nave, proiectat astfel pentru a oferi o protecție ridicată împotriva tsunami-urilor, spun designeri. Dorindu-se a fi o Arcă a lui Noe, orașul va găzdui victime ale dezastrelor naturale și refugiați climatici. Facilitățile orașului vor include un stadion, parcuri plutitoare, cimitire, locuri de rugăciune și hoteluri. 

Acest oraș plutitor va oferi facilități pentru turismul medical

Proiectat ca un „oraș medical pe mare”, Dogen va oferi facilități pentru turismul medical. Designerii spun că legumele proaspete vor fi cultivate în oraș printr-o metodă specială care utilizează apa de mare. 

Orașul va avea o circumferință de 4 km și scopul este acela ca locuitorii să poată ajunge în orice punct al său în cel mult o oră. N-Ark spune că îl poate finaliza până în 2030, însă proiectanții nu au divulgat încă nicio informație cu privire la bugetul sau locația proiectului.

Rezidenții vor putea fi consultați zilnic prin senzori speciali

Locuirea în Dogen City va presupune faptul că rezidenții vor putea fi consultați zilnic printr-un fel de telefoane cu senzori speciali, le vor fi prelevate probe de sânge și li se vor face analize genetice pentru a le fi evaluată starea de sănătate. De asemenea, cetățenii vor avea acces la chirurgie robotică avansată și la cercetarea în domeniul medicamentației.

În ceea ce privește alimentația, ingredientele de bază vor fi cultivate local, folosind tehnologii inovatoare, care se bazează pe apa de mare, ca sursă de nutrienți pentru plante. Pe insulă vor fi produse aproape 7.000 de tone de alimente pe an și va fi generată o energie de 22.265.000 KW.

„Conceptul este că medicamentul, mâncarea și locuința sunt aceeași sursă”, susține N-ARK, care nu precizează locul exact în care va fi amplasat acest proiect.

Dogen City este al patrulea proiect de oraș plutitor

Dogen City este al patrulea proiect de oraș plutitor, dar va fi cel mai impresionant și spectaculos. Totul a pornit de la schimbările climatice alarmante, ceea ce duce, printre altele, la topirea calotei glaciare și la creșterea nivelului oceanului planetar.

Astfel, proiectele acestor orașe plutitoare prezintă din ce în ce mai mult interes din partea multor state.

Mai există trei proiecte mari de orașe plutitoare la nivel mondial: Polimeropolis, elaborat de Estudio Focaccia Prieto, arhitectura plutitoare din Busan, realizată de BIG și The Line, din Arabia Saudită.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole