spot_img

Casa Verde Fotovoltaice | Săptămâna viitoare, încă două noi etape de înscriere

Se deschide regiunea sud-vest – Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea

A venit rândul ultimele două etape de înscriere în programul “Casa Verde Fotovoltaice”. Persoanele fizice din Regiunea Sud Vest Oltenia se pot înscrie, începând de luni, 19 iunie 2023, ora 10.00, în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. În sesiunea sud-vest sunt județelor Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, pentru care sunt alocate 174 de milioane 300 de lei, iar joi, pe 22 iunie este rândul celor din vestul ţării, adică judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, cu un buget de aproape 200 de milioane şi jumătate de lei. 

Este de aşteptat ca şi la aceste ultime sesiuni de înregistrare a cererilor, fondurile să se epuizeze rapid. În toate etapele de până acum, sumele disponibile au fost acoperite în doar câteva minute. 

Finanțarea acordată fiecărui solicitant admis în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 se ridică la valoarea de 20.000 lei, cu condiția unei contribuții proprii a beneficiarului de 2.000 lei.

Până acum, peste 67.000 de persoane au reuşit să depună solicitările pentru obţinerea a 20.000 de lei destinaţi montării de panouri fotovoltaice.

Casa Verde Fotovoltaice, succes enorm în 2023

Până acum, bugetul pentru București – Ilfov în cadrul programului a fost epuizat în nouă minute după înscrierea a aproape 5.000 de persoane fizice. De asemenea, bugetul pentru regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, a fost rezervat integral, în urmă cu două săptămâni, în primele trei minute prin înscrierea unui număr de 12.253 de persoane fizice.

Bugetul pentru regiunea Nord Est – judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui a fost rezervat integral în primele cinci minute prin înscrierea unui număr de 13.974 de persoane fizice.

Sătămâna trecută, bugetul pentru regiunea Sud Muntenia a fost rezervat integral în primele patru minute prin înscrierea unui număr de 14.045 de persoane fizice.

Potrivit AFM, sesiunea de finanţare destinată persoanelor fizice se va desfăşura până pe 26 iunie, la miezul nopţii, iar unitățile de cult se vor putea înscrie în program în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59 – toate regiunile – cu un buget de 17.500.000 lei.

AFM: Tentativă de sabotare a programului Casa Verde Fotovoltaice

Înscrierile pentru Regiunea Sud – Est s-au desfășurat în condiții normale, deși s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice în data de 9 iunie 2023, informează Administraţia Fondului pentru Mediu. 

În data de 9 iunie 2023, site-ul instituției Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro a fost ținta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din țări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Korea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croația, Rusia, Ungaria și Serbia. În urma unei analize interne, s-a stabilit faptul că atactul nu viza obținerea de informații și date despre proiectele și programele Administrației Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citește și: Program Național de montare a instalațiilor fotovoltaice pe blocuri

Din fericire, infrastructura informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic și programul s-a desfășurat în condiții normale. Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud – Est, din județele: Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea au putut să își depună dosarele de finanțare și au epuizat bugetul de 212.400.000 de lei alocat acestei regiuni în 6 minute, informează AFM.

Doar IP-urilor din Europa mai pot accesa platforma depunerefotovoltaice.afm.ro

Având în vedere tentativa de sabotaj care a avut loc în data de 9 iunie 2023 și pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice ce pot avea ca scop sabotarea programului, conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/ pentru a încărca dosare de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citește și: Un bloc de locuințe din Capitală plătește mai puțini bani la întreținere. La ce au recurs proprietarii

De asemenea, înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul instituției și în data de 14 iunie 2023, ora 10:00, persoanele fizice din Regiunea Sud-Muntenia, din județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman își vor putea depune dosarele de finanțare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280.900.000 lei, se arată în comunicatul AFM.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole