spot_img

Casa Verde Fotovoltaice | Ministrul Mediului: Ne așteptăm ca în 2024, programul să meargă mult mai bine. Am învățat din greșelile trecutului

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că se așteaptă ca programul Casa Verde Fotovoltaice din acest an să meargă mult mai bine decât cel din 2023, deoarece autoritățile au învățat din greșeli.

Mircea Fechet a fost întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova, despre ultimele veşti legate de ediţia din acest an a programului Casa Verde Fotovoltaice şi dacă s-au stabilit ultimele detalii legate de începerea acestuia.

”Mare parte a persoanelor înscrise în programul aferent anului 2023 au astăzi instalatorul pe casă, între ghilimele, dar lucrurile sunt într-o evoluţie certă. În ceea ce priveşte Casa Verde Panouri Fotovoltaice 2024, din momentul în care domnul preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu îmi spune că s-au epuizat sumele aferente anului 2023, că am terminat de instalat aceste panouri, bineînţeles că nu pierdem nicio zi, deschidem o nouă aplicaţie de finanţare, avem platforma informatică, avem bugetul record de 2 miliarde de lei care aşteaptă. Avem instalatorii care ştiu ce au de făcut, foarte important, cu toate avizele şi cu toate acreditările necesare şi ne aşteptăm ca acest program aferent anului 2024 să meargă mult mai bine decât cel din 2023, pentru că am învăţat din greşelile trecutului”, a afirmat Mircea Fechet.

Bani de la stat pentru panouri fotovoltaice pe biserici și ONG-uri sociale

La începutul lunii martie, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a lansat programul pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pe unități de cult, instituții și autorități publice din sistemul de asistență socială.

Citește și: Panourile fotovoltaice instalate prin Casa Verde produc mai multă energie decât un reactor de la Cernavodă

Programul se adresează și organizaţiilor non-profit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale. Are un buget de 250 milioane de lei, iar cuantumul finanțării este de maxim 1.000.000 de lei pe proiect și se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Durata de implementare a unui proiect de panouri fotovoltaice este de 18 luni de la demararea programului.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole