spot_img

AVERTIZARE METEO | Cod galben de furtuni în nordul, vestul și centrul țării

Meteorologii au emis, joi, două avertizări Cod galben de furtuni, care vizează nordul, vestul și centrul țării. Joi, în intervalul 12.00 – 21.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Meteorologii au mai anunțat cod galben începând de joi de la ora 21.00 și până vineri la ora 23.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte, mai anunță Administrația Națională de Meteorologie.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole