spot_img

FOTO | Fenomen rar pe cerul Capitalei

Ziua de ieri a fost una norocoasă pentru unii dintre noi. Pe cerul Capitalei, s-a putut observa un cerc în jurul Soarelui. Spectaculosul fenomen poartă denumirea de halou solar și este o reflexie a luminii în cristalele de gheață din nori, potrivit fotografiilor publicate de Sursa Zilei.

Haloul solar este un fenomen optic remarcabil ce apare atunci când lumina provenită de la Soare este refractată și reflectată în cristalele de gheață aflate în nori subțiri. Rezultatul acestui proces este formarea unui inel sau a unui halou luminescent în jurul Soarelui.

Haloul solar are de obicei forma unui inel circular sau semicircular și poate prezenta o varietate de culori, de la roșu la portocaliu, verde și albastru.

Haloul solar poate fi observat în special în zilele cu cer parțial acoperit de nori subțiri, unde particulele de gheață sunt prezente în atmosferă.

Observarea unui halou solar poate fi o experiență fascinantă și frumoasă, dar este important să nu priviți direct Soarele fără protecție adecvată. Pentru a vedea haloul solar în condiții de siguranță, se recomandă utilizarea ochelarilor de protecție solară speciali sau alte metode sigure de observare a Soarelui.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole