spot_img

ALERTĂ. Incediu de vegetație lângă Capitală

ANM: norul de fum generat de un incendiu de la Bragadiru va fi de dispersat și deplasat către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului București.

Referitor la incendiul de vegetație care se manifestă, în prezent, în proximitatea localităților Bragadiru și Măgurele, din județul Ilfov și la aproximativ 15 km de limita teritorială a Municipiului București, MMAP informează că, potrivit modelării rulate de specialiștii de la Administratia Nationala de Meteorologie RA, se apreciază că, în următoarele ore, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu viteze de15…20 km/h și rafale de 30…40 km/h, direcția acestuia fiind din sector predominant nordic, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului București.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului – ANPM operează, în proximitatea incendiului, 6 stații de monitorizare a calității aerului (B7 – Magurele, B11 – Bragadiru, B5 – Drumul taberei, B10 – Chiajna, B4 și B21 – Berceni). Încă de la apariția norului de fum, specialiștii analizează în timp real informațiile furnizate de aceste stații, concluzia fiind că, până în prezent, nu se înregistrează depășiri ale valorilor limită sau creșteri semnificative ale concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) și PM10.

Monitorizarea permanentă va continua până la lichidarea definitivă a incendiului

Ministerul Mediului recomandă populației din zonă să urmeze întocmai instrucțiunile autorităților și să nu se expună pericolelor. Reamintim că orice persoană interesată poate afla informațiile privind calitatea aerului în timp real, pe www.calitateaer.ro sau descarcând aplicația CalitateAer pe telefonul mobil.

Citește și: Grecia a interzis turiștilor să urce dealul Acropolei, iar incendiile de pădure au afectat Croația

După stingerea incendiului, comisarii de la Garda Naţională de Mediu vor demara un control privind cauzele producerii acestuia și sancționarea eventualilor vinovați.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole