spot_img

Un val de praf saharian se îndreaptă spre România

Unde vor avea loc ploile „murdare” însoțite de descărcări electrice 

O depresiune atmosferică aflată în vestul Europei va determina un transport intens de praf saharian, până joi, 28 martie, dar și câteva ploi și averse în mai multe regiuni ale țării, conform meteoradar.ro.

Pentru că vânturile intense au ridicat cantități mari de praf saharian deasupra Africii de Nord, micile particule de praf mineral vin acum spre România, antrenate de o zonă de joasă presiune concentrată deasupra Europei de vest.

Frontul atmosferic asociat acestei zone depresionare va trece prin România în cursul zilei de joi, însoțit de ploi și averse, pentru început în jumătatea de vest a țării și apoi în nord și centru, ca mai apoi după-amiaza să ajungă în nord-est. De asemenea, aversele vor conține și descărcări electrice.

Ploaia va antrena o parte din praful aflat în atmosferă, contribuind la depunerea lui pe diferite obiecte.

În regiunile unde nu vor exista precipitații, pasajul frontal va fi însoțit de o îmbunătățire clară a vizibilității, imediat ce aerul cu o concentrație mare de praf va fi dus spre vest.

Dacă plănuiți să vă spălați mașina până joi, trebuie să știți că s-ar putea să fie în zadar. Un val de praf de origine sahariană va cuprinde România, iar în nordul, vestul, centrul și sud-vestul țării sunt așteptate ploi „murdare”, cu o concentrație ridicată de suspensii solide.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole