spot_img

România sub cod portocaliu de caniculă. Se înregistrează 50 de grade Celsius în Capitală

România începe săptămâna în forță și înregistrează chiar și 50 de grade Celsius. Meteorologii au emis un avertisment de cod portocaliu de caniculă.

Se așteaptă ca zonele de câmpie și de podiș să sufere de caniculă, cu temperaturi maxime între 33 și 37 de grade Celsius.

Regiunile afectate de codul portocaliu, precum Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei, temperaturile pot atinge între 37 și 39 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă în România

Disconfortul termic va fi resimțit intens, deoarece indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile resimțite vor ajunge aproape de 44-45 de grade Celsius.

Codul portocaliu va fi valabil până cel târziu sâmbătă, iar oamenii sunt avertizați să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de căldură extremă.

În București se vor resimţi 50 de grade luni, 17 iulie 2023

Astăzi, locuitorii Capitalei sunt avertizați de valorile termice fără precedent ce se vor înregistra la orele amiezii, mai ales în zonele unde nu există umbră. Conform ANM, se vor resimţi 50 de grade în București, iar specialiștii recomandă a nu se ieși afară în acest interval, iar cei care sunt nevoiți să iasă, să se hidrateze cu cel puțin 2 litri de apă.

Datele acestei zile arată că se vor înregistra la umbră 37 de grade, iar în zonele descoperite temperatura aerului va ajunge la 45-50 de grade. Repezentații ISU spun că s-au instalat centre medicale în anumite zone din București, iar cei care au nevoie de ajutor medical pot apela la aceste centre.

Temperaturi record în Europa. Valurile de caniculă mătură lumea

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Italia s-a confruntat cu maxime istorice, iar Ministerul Sănătății a emis o alertă roșie pentru 16 orașe, printre care Roma, Bologna și Florența. Centrul meteorologic i-a avertizat pe italieni să se pregătească pentru cel mai intens val de căldură din această vară și, de asemenea, unul dintre cele mai intense din toate timpurile.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole