spot_img

În România se colectează în acest moment cel puțin un milion de ambalaje în fiecare zi

Mircea Fechet: Se colectează în acest moment cel puțin un milion de ambalaje în fiecare zi prin Sistemul Garanție-Returnare

Ministrul mediului spune că ”în cazul în care automatele nu primesc deșeurile de ambalaje incluse în acest program, trebuie sesizată Garda Națională de Mediu”. În România se colectează în acest moment cel puțin un milion de ambalaje în fiecare zi, prin Sistemul Garanție-Returnare.

Ministrul mediului, Mircea Fechet, apreciază că este proiect bun de țară care crește de la o lună la alta, după cum o dovedesc rezultatele.

În februarie s-au strâns 18 milioane de ambalaje, după cele două milioane din ianuarie și la mare instanță de doar 30.000 de ambalaje colectate în decembrie.

În cazul în care automatele nu primesc deșeurile de ambalaje incluse în acest program, trebuie sesizată Garda Națională de Mediu – a mai spus ministrul – pentru că este profund incorect să-i ceri unei persoane garanții atunci când îi vinzi o băutură, pentru ca atunci când persoana respectivă vine la magazin cu ambalajul să îi refuzi returnarea garanției.

Sistemul Garanție-Returnare funcționează de trei luni în România.

”Am lansat, astăzi, Ghidul de finanțare al programului „Fabrici de reciclare”.

Sprijinim mediul privat şi ne propunem să finanţăm cu 220 de milioane de euro, respectiv un miliard de lei, un număr aproximativ 26 de fabrici de reciclare pe care urmează să le finanţăm într-un procent care poate ajunge la 75%.

Aşadar, 25% capital al beneficiarului şi 75% finanţare pe care o va acorda Ministerul Mediului, bani din PNRR.

Pentru a fi completă această Horă a reciclării despre care discutăm, mai avem nevoie de încă un lucru – şi anume de aceste fabrici care vor trebui să gestioneze cele opt miliarde de ambalaje pe care ne propunem să le strângem în fiecare an”.

Sursa Foto: Facebook Mircea Fechet

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole