spot_img

Ministrul mediului, avertizează: România pierde în fiecare an aproximativ o mie de hectare de teren arabil, cu precădere în sudul țării

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că din cauza încălzirii climei România pierde anual aproape o mie de hectare de teren arabil în sudul țării.

„România pierde în fiecare an aproximativ o mie de hectare de teren arabil, cu precădere în sudul țării, teren care se transformă într-un veritabil deșert. Asta ne îngrijorează profund, acest trend este unul care nu se va opri”, a arătat Fechet.

Ministrul Mediului consideră că acest lucru este greu de oprit, cu toate măsurile luate de autorități.

„Chiar cu toate măsurile pe care noi le luăm, cu programele de împădurire a acelor terenuri prin care încercăm să oprim deșertificarea Olteniei și a sudului României, în general, cu toate programele pe care le finanțăm din Administrația Fondului pentru Mediu în legătură cu decarbonizarea sectorului de transport, de exemplu, bineînțeles că e o luptă care nu se oprește niciodată, dar în legătură cu care vom fi nevoiți să ne adaptăm pe de o parte și să remediem ceea ce se poate remedia”, a arătat Fechet.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole