spot_img

GreenGroup intră pe piața furnizorilor de servicii de curățenie pentru industriile grele și magazinele de bricolaj

GreenGroup achiziţionează compania Expert Cleaning

GreenGroup, lider în economia circulară şi gestionarea deşeurilor în Europa de Est, achiziţionează o participaţie majoritară în cadrul companiei Expert Cleaning, un furnizor de servicii de curățenie pentru industriile grele şi magazinele de bricolaj din România.

”GreenGroup, lider în economia circulară şi gestionarea deşeurilor în Europa de Est, a încheiat un acord pentru achiziţionarea unei participaţii majoritare în cadrul companiei Expert Cleaning. Aceste este un furnizor de soluţii specializate de curăţenie pentru industriile grele şi magazinele de bricolaj din România. În acest fel se dorește consolidarea portofoliului său de soluţii sustenabile adresate clienţilor industriali. Achiziția aduce sinergii valoroase subsidiarei GreenGroup, Eltex Recycling, care gestionează deşeuri industriale, şi creează noi surse de venituri şi creştere pentru grup”, anunţă companiile.

Eltex Recycling va colabora îndeaproape cu Andreea Mija, fondatoarea şi CEO-ul Expert Cleaning, care va rămâne cu o participaţie minoritară în afacere.

Piaţa de servicii de curățenie din Europa este aşteptată să crească în următorii ani

„Expert Cleaning a demonstrat un puternic potenţial de creştere şi mizează pe un proces solid de vânzări, de care GreenGroup cu siguranţă va beneficia. Cu o suprapunere semnificativă de servicii şi de clienţi cu Eltex, această achiziţie oferă oportunitatea de a ne consolida poziţia de partener integrat pentru clienţii industriali. Vedem, de asemenea, potenţialul de a ne dezvolta în zona de decontaminare, un serviciu furnizat în mod tradiţional de companiile care gestionează deşeuri. Achiziţia subliniază poziţia noastră ca partener ideal pentru industriile care urmăresc o dezvoltare sustenabilă şi reducerea amprentei de carbon”, spune Zoltan Bartha, CEO al Eltex Recycling.

Serviciile de curăţenie industrială joacă un rol critic în menţinerea siguranţei, eficienţei şi productivităţii în diferite industrii, precum industriile auto, manufacturieră, chimică şi de procesare alimentară.

”Achiziţionarea Expert Cleaning de către GreenGroup întăreşte angajamentul grupului de a furniza soluţii integrate pentru gestionarea deşeurilor, care abordează nevoile specifice ale unităţilor industriale, în deplină conformitate cu reglementările de mediu”, arată companiile.

Piaţa serviciilor de curăţenie din Europa este aşteptată să crească în următorii ani, reflectând creşterea cererii acestui tip de servicii din partea jucătorilor industriali. Noua achiziţie este aliniată cu strategia Abris pentru dezvoltarea GreenGroup, vizând extinderea şi consolidarea poziţiei grupului ca lider în economia circulară din Europa Centrală.

Abris Capital  este principalul investitor de private equity specialist în transformarea ESG din Europa Centrală, şi îşi propune să dezvolte companiile din portofoliul local în campioni regionali.

GreenGroup este un grup regional integrat de reciclare şi pionier al economiei circulare, cu peste 20 de ani de activitate. GreenGroup este un jucător de top pe piaţa europeană în reciclarea PET şi a producţiei de fibre de poliester din PET reciclat, precum şi un jucător esenţial în reciclarea electronicelor, a deşeurilor de sticlă şi în gestionarea deşeurilor industriale. Din 2016, acţionariatul majoritar este deţinut de Abris Capital Partners, unul dintre cei mai mari investitori de capital privat din Europa Centrală. 

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole