spot_img

Este iarnă în România la mijloc de aprilie. A nins și s-a așternut strat de zăpadă peste pomii înfloriți!

A nins puternic noaptea trecută în mai multe zone ale țării. Iar meteorologii spun că zonele în care apar precipitațiile se extind.

Deși zilele trecute temperaturile au depășit de 30 de grade, fiind asemănătoare celor unor zile călduroase de vară, vremea s-a schimbat radical. Valorile termice au scăzut deja în aproape toate zonele țării, iar ploile și-au făcut simțită prezența. 

În județul Cluj a nins și s-a depus și strat de zăpadă. În noaptea de marți spre miercuri a început să ningă viscolit la munte în județul Cluj, pe Vârful Vlădeasa. A nins și în Mărișel, județul Cluj.

16 județe și București, sub avertizare cod galben de vreme severă

Administraţia Națională de Meteorologie a emis noi alerte meteo de vreme severă. Astfel, la ora 10.00 a intrat în vigoare o avertizare cod galben de vreme severă, care vizează Capitala şi 16 judeţe, care anunţă ploi torenţiale, grindină şi vijelii până joi dimineață. De asemenea, o informare meteo de fenomene extreme este valabilă până joi seară. 

Astfel, atenţionarea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabilă în intervalul 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 10.

Potrivit ANM, în Muntenia, Dobrogea și în sudul Moldovei, precum și în sud-estul Transilvaniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 60…70 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 45 l/mp.

sursa foto: Turda News

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole