spot_img

Ce trebuie să faci dacă automatele de reciclat din magazine nu funcționează

Anunțul de ultimă oră al ministrului Mediului

Magazinele ar putea fi obligate să preia manual ambalajele din plastic, sticlă sau metal în cazul în care automatele de reciclat nu funcționează. Asta după ce mulți clienți s-au plâns că n-au putut recicla şi nici nu și-au primit garanția de 50 de bani. 

Ministerul Mediului lucrează la o hotărâre de guvern prin care magazinele să fie obligate să preia manual ambalajele, dacă sistemele automate nu funcționează. Nu de puține ori se întâmplă că, atunci când vrem să reciclăm, aparatele din parcările supermarketurilor să nu funcționeze sau să fie pline. Asta mai ales în weekend-uri, atunci când multă lume duce ambalaje pentru a lua garanția. 

Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele

Însă, ministrul precizează că, într-adevăr, românii se confruntă cu astfel de probleme privind Serviciul de Garanție Returnare. Totodată, ministrul Mediului, Mircea Fechet spune că vrea să oblige magazinele să preia manual ambalajele. Asta se va întâmpla atunci când aparatele de reciclat nu funcționează.

Citește și: În România se colectează în acest moment cel puțin un milion de ambalaje în fiecare zi

„Mi-am propus ca în următoarea modificare legislativă, și lucrăm deja la o HG în acest sens, să specificăm foarte clar că în măsura în care RVM-ul nu funcționează, magazinul respectiv este obligat să preia manual acele ambalaje”, a adăugat ministrul Mediului, potrivit dcnews.ro.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole