spot_img

Peste 5.000 de copaci vor fi plantați pe Valea Saulei din orașul Voluntari

Primarul Florentin Pandele anunță că 500 de mesteceni au fost plantați în oraș

Primăvara este anotimpul în care se fac multe lucrări la spațiile verzi. Este o perioadă în care sunt plantați și copaci, însă aceștia trebuie să fie din specii cu standarde superioare. Unul dintre copacii care câștigă teren în marile orașe sunt mestecenii, platanii și teii.

O campanie amplă de plantat mesteceni are loc în aceste zile în orașul Voluntari cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții din oraș, dar și pentru că un mediu mai curat înseamnă un mediu mai sănătos.

”Au fost plantați deja aproape 180 de arbori pe Bulevardul Eroilor și Bd. Erou Iancu Nicolae. Până la sfârșitul acestei luni, ceilalți peste 300 de mesteceni vor fi plantați în tot orașul Voluntari. Mestecenii sunt cunoscuți pentru abilitatea lor de a absorbi dioxidul de carbon și alte gaze nocive din aer, eliberând în schimb oxigen. Pe lângă aceste beneficii, ei oferă și un habitat esențial pentru multe specii de păsări, insecte și alte viețuitoare, contribuind la diversitatea ecologică. Fiecare mesteacăn plantat este un pas mic, dar important, către un viitor mai sustenabil pentru noi toți”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari.

De asemenea, peste 5.000 de copaci în Valea Saulei. Numai că aici este nevoie de voluntari, peste 250 de voluntari.

Peste 5.000 de copaci în Valea Saulei

Primarul orașului Voluntari face apel și la voluntarii care doresc să dea o mână de ajutor

”O vorbă populară spune că omul nu este împlinit dacă nu plantează un copac. Sunt încântat să vă anunț că SC Ecovol Ilfov SA organizează o campanie de plantare a 5.000 de arbori pe terenul public din zona Saulei. Împreună putem să contribuim la îmbunătățirea calității mediului din comunitatea noastră. Avem nevoie depeste 250 de voluntari dedicați!”,

Data: 31 martie 2024; Ora: 09:30; Locație: Valea Saulei, Oraș Voluntari; Punem la dispoziție veste, mănuși și echipamente necesare pentru plantare. 

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole