spot_img

Au înflorit ghioceii sălbatici din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina

Ghioceii sălbatici din Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina au înflorit, iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare.

Turiștii sunt așteptați să admire ghioceii sălbatici de pe Platoul Vârtoapelor sau „Dumbrava minunată” a dacilor, cum mai este cunoscut locul.

Delicatele flori pot fi văzute până în luna aprilie, iar reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva fac un apel către cei care ajung în această zonă să fie responsabili cu aceste plante și să nu le rupă.

Citește și: 25 de păduri urbane în 14 orașe parte din programul ”România plantează pentru mâine”

Ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe. Ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce. Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil”, transmit cei de la Parcul Natural Gradistea Muncelului-Cioclovina, citați de Radio Timișoara.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina este o arie protejată prin lege din anul 2000, întinzându-se pe o suprafață de 38.184 hectare. Parcul natural cuprinde, între limitele sale, șase din cele mai spectaculoase rezervații naturale ale județului Hunedoara.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole