spot_img

25 de păduri urbane în 14 orașe parte din programul ”România plantează pentru mâine”

Peste 3 milioane de euro va aloca OMV Petrom în acest an pentru plantarea a 25 de păduri urbane în 14 orașe, în cadrul proiectul „România plantează pentru mâine”. În paralel, producătorul de energie va continua acțiunile de plantare în zonele care au nevoie de intervenţie, atât în urban, cât şi în rural.

În total, se estimează ca vor fi plantaţi cu ajutorul asociaţiilor partenere şi al voluntarilor peste 560.000 de puieţi, iar bugetul pentru acest an se ridică la 3,2 milioane de euro.

„Le mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat proiectului „Romania plantează pentru mâine”, asociaţii partenere şi voluntari. Împreună suntem mai aproape de obiectivul nostru de a planta 1 milion de copaci în oraşe, în perioada 2023-2025, pentru a crea sau extinde zonele verzi atât de necesare acestor comunităţi. Acest proiect beneficiază de experienţa dobândită în timp de „România plantează pentru mâine” şi dovedeşte că, atunci când lucrăm împreună pentru un scop comun, putem avea rezultate impresionante”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom, într-un comunicat transmis AGERPRES.

După implementarea cu succes a conceptului de păduri urbane în 2023, proiectul „România plantează pentru mâine” se extinde în mai multe localităţi pentru crearea de păduri miniaturale urbane. O astfel de pădure miniaturală urbană are rolul de a îmbunătăţi calitatea aerului, de a reduce zgomotul, de a creşte biodiversitatea şi de a diminua efectul de seră.

București, Constanta, Ploiești, Alexandria și Târgu Jiu, orașe parte din proiect

Potrivit sursei citate, anul acesta vor avea loc plantări în 14 orașe, printre care București, Constanta, Ploiești, Alexandria şi Târgu Jiu. În acelaşi timp, plantările din mediul rural vor continua, în zonele care au nevoie de intervenţie. Numărul total al puieților care urmează să fie plantaţi în zonele urbane şi rurale anul acesta este estimat la peste 560.000.

„Acţiunile de împădurire se desfăşoară cu sprijinul a şase ONG-uri recunoscute pentru contribuţiile aduse protecţiei mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti”, se arată în comunicat.

Lansat în 2020, „România Plantează pentru mâine” este cea mai mare iniţiativă de plantare finanţată din fonduri private din România: aproape 12 milioane de euro pentru perioada 2020-2024. De la debutul proiectului, s-au plantat peste 2,8 milioane de puieţi. Mai mult de 22.000 de voluntari s-au alăturat acestui efort, participând la 210 evenimente de plantare în toată ţara.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole