spot_img

Noi avertizări de ploi torențiale. Este vizată aproape toată țara

Meteorologii au emis noi avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate meteo accentuată. Este vizat aproape tot teritoriul țării.

Astfel, de la ora ora 11.00 și până în această seară, la ora 23.00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp, potrivit ANM.

De asemenea, un cod portocaliu este valabil până în această seară la ora 21.00. Sunt afectate județele Sălaj, Cluj, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamț și Harghita și zona de munte a județelor Maramureș, Bihor, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș și Bacău. Potrivit meteorologilor, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore.

De la ora 23.00 și până luni dimineața, vizată de cod galben este zona de nord-est a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp, avertizează ANM.

Cod galben și portocaliu de ploi torențiale

De luni dimineața și până marți dimineața, meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torențiale în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. Vor fi averse torențiale și, local, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

De asemenea, un cod galben, în același interval de timp, a fost emis pentru Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse, mai spun meteorologii.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole