spot_img

Fenomenul meteo ciudat. Atenționare ANM de ceață densă și caniculă pe litoral

Este ceaţă densă, marţi dimineaţă, pe litoral, iar două porturi sunt deja închise din această cauză. Totodată avem în vigoare o avertizare de caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de ceață în județul Constanța, valabil până la ora 10:00. Se semnalează local și temporar, ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Alerta meteo este valabilă și-n județul Tulcea. 

Climatologul Roxana Bojariu a explicat ceața densă de la malul mării. 

”Există o diferență evidente între temperaturile de noapte și zi, în așa fel încât dimineața este posibilă dezvoltarea unui astfel de fenomen, ținând cont și de prezența Mării Negre. Până la urmă, într-adevăr, în sezonul cald, ai o frecvență mai redusă a fenomenelor de ceață mai ales în acea zonă, dar asta nu înseamnă că nu pot să apară, cum s-a întâmplat astăzi” a spus climatologul, la Antena 3. 

ANM a emis și o informare meteo pentru zilele de 4, 5 și 6 iulie de disconfort termic ridicat și caniculă: ”În intervalul menționat disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă, marți (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării și în Bărăgan, iar miercuri și joi (5 și 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”. 

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole