spot_img

100 de activiști pentru mediu au întrerupt pentru scurt timp traficul aerian la Geneva

Activişti pentru protecţia mediului au ocupat marţi o parte a pistei aeroportului internaţional din Geneva şi au forţat autorităţile aeroportuare să oprească pentru scurt timp traficul aerian, transmite AFP.

„Din cauza intrării unor persoane pe pistă, traficul aerian este momentan întrerupt la aeroportul Geneva”, se arată într-un tweet de pe contul oficial al aeroportului, urmat câteva minute mai târziu de precizarea că traficul va fi „reluat treptat de la ora 12,40” (10,40 GMT).

Cu puţin timp înainte, militanţii pentru protecţia climei au perturbat salonul aviaţiei de afaceri organizat nu departe de pistele aeroportului.

Aproximativ 100 de activişti pentru mediu ai Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion şi alte organizaţii de mediu din 17 ţări au perturbat cel mai mare salon de vânzări de avioane private din Europa, European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) de la Geneva, cerând interzicerea avioanelor private, se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Imaginile postate de activişti pe Twitter arată membri care desfăşoară bannere stând la baza avioanelor sau blocând intrarea în cabină.

Protestatarii au lipit pe avioane autocolante asemănătoare cu mesajele de avertizare de pe pachetele de ţigări, pentru „a le identifica drept obiecte toxice”, cu sloganuri care avertizează că „avioanele private ne ard viitorul”, „ne ucid planeta” şi „alimentează inegalităţile”, precizează comunicatul.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole