spot_img

Regele Charles a redus drastic consumul de energie la Buckingham. La cât a redus temperatura apei din piscină

Regele Charles, un ecologist de-o viață, este cunoscut ca fiind dornic să obțină emisii nete zero în casa regală înainte de data limită stabilită de guvern, 2050. Având în vedere și scumpirile recente și criza economică ce a afectat din plin Europa, dar și pe fondul nemulțumirilor britanicilor în legătură cu cheltuielile familiei regale, noul monarh a decis să înceapă să facă economie la Palatul Buckingham.

Potrivit The Sunday Times, personalul regelui a dezvăluit că au resetat termostatul, iar temperatura apei din piscine este acum mai scăzută decât până acum.

Anul trecut, factura la utilități pentru palatele regale, care este plătită de contribuabil prin intermediul subvenției suverane, a fost de 3,2 milioane de lire sterline.

El a instalat deja panouri solare pe acoperișul casei sale din Londra, Clarence House, și la Highgrove, reședința sa de la țară din Gloucestershire.

Toți membrii familiei regale au acces la piscina de la Palatul Buckingham

Piscina de la Palatul Buckingham a fost comandată de George al VI-lea în 1938, pentru prințesele Elisabeta și Margareta.

Regele a învățat să înoate acolo, la fel ca și frații săi. Diana, prințesa de Wales, a folosit, de asemenea, piscina în mod regulat. De asemenea, se crede că prinții William și Harry  au învățat să înoate acolo.

Membrii seniori ai casei regale au voie să folosească piscina, dar trebuie să verifice în prealabil dacă un membru al familiei regale face baie pentru a evita conflictele.

În ultimii 80 de ani, toți membrii familiei regale au acces la piscina de la Palatul Buckingham, reședința oficială a monarhului britanic.

În 2014, a fost dezvăluit faptul că Ducesa de Cambridge pe atunci, Kate Middleton, îl aducea pe Prințul George la lecții săptămânale de înot la piscina regală de la Buckingham.

De altfel, actuala Prințesă Catherine, Kate Middleton este o prezență constantă acolo și este evident de ce. La Palat, se bucură de intimitate, departe de ochii curioșilor. Soția Prințului William a mers să înoate chiar și înainte s-o nască pe Prințesa Charlotte.

Oricât de mult își adoră Regele Charles nepoții, era o măsură ce trebuia luată. În piscina regală se antrena des și regretatul Prinț Philip, tatăl Regelui Charles, un pasionat al sporturilor și al mișcării, potrivit autorului regal Brian Hoey. Tot acesta a menționat că în piscina regală au voie să înoate și anumiți membri ai personalului de la Palat, însă doar atunci când membrii regali nu sunt programați.

Există un protocol special, foarte atent întocmit

„Regula este că, dacă un membru al personalului înoată și apare unul dintre membrii familiei regale, trebuie să iasă afară, dacă nu sunt invitați să rămână, ceea ce se întâmplă adesea”, spune el în cartea sa, ”Not In Front of the Corgis: Secrets Of Life – În spatele Perdelelor Regale.”

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole