spot_img

Prioritățile noului ministrul al Mediului: Extinderea fondului forestier național, protejarea pădurilor și combaterea tăierilor ilegale

Extinderea fondului forestier naţional, protejarea pădurilor şi combaterea tăierilor ilegale, combaterea schimbărilor climatice sunt printre prioritățile noului ministru al Mediului, Mircea Fechet.

”Printre priorităţile pe care le-am prezentat colegilor astăzi se numără extinderea fondului forestier naţional, protejarea pădurilor şi combaterea tăierilor ilegale, prin dezvoltarea Sumal 2.0. Suntem conştienţi de impactul activităţilor umane asupra calităţii aerului şi vom lua măsuri pentru îmbunătăţirea acesteia şi combaterea poluării”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministurl propus al Mediului.

Mircea Fechet, avizat favorabil de către comisiile de specialitate din Parlament, afirmă, de asemena, că ”nu putem neglija nici criminalitatea de mediu, un fenomen care necesită o abordare fermă şi consecventă”.

”Unul dintre domeniile care îmi sunt deosebit de dragi şi în care am lucrat mare parte a carierei este managementul deşeurilor. Vom încerca să aplicăm principiile economiei circulare, pentru a transforma deşeurile în resurse şi pentru a reduce impactul nostru asupra mediului”, a mai scris viitorul ministru al Mediului.

Acesta consideră că trebuie vorbit, în acest context, de sistemul garanţie-returnare, proiect pe care l-a început în 2020 când am fost la Ministerul Mediului şi pe care vrea să îl vadă devenind realitate cât mai curând.

”Nu în ultimul rând, suntem determinaţi să combatem schimbările climatice, să ne adaptăm la efectele acestora şi să conservăm biodiversitatea”, a mai transmis noul ministru.

Dialogul şi parteneriatul strâns între Minister şi Parlament şi societatea civilă

Acesta vorbeşte şi despre principiile după care se va ghida pe durata mandatului.

Principiile care mă vor ghida în mandatul meu, spune Fechet, sunt dialogul şi parteneriatul strâns între Minister şi Parlament, dar şi între Minister şi societatea civilă, mediul academic şi administraţia publică locală şi centrală. Cred în puterea digitalizării şi în simplificarea procesului administrativ, pentru a aduce ministerul mai aproape de cetăţean şi de nevoile acestuia.

”Vom investi în întărirea capacităţii instituţionale a ministerului şi a autorităţilor din subordinea sa, în special a Adminstraţiei Fondului pentru Mediu, instituţie care are în derulare o mulţime de proiecte de interes pentru cetăţeni”, a mai scris Fechet.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole