spot_img

NEWS ALERT | Avertizare de furtună în București și Ilfov

Avertizare de furtună în București și Ilfov. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben de ploi și furtuni pentru București și județul Ilfov, valabilă până la ora 23:30.

ISU București îi avettizează pe oameni să nu se adăpostească sub copaci sau panouri publicitare care pot să cadă.

Avertizare de furtună în București și Ilfov

Meteorologii anunță că se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp în Municipiul București și de 25…35l/mp în Ilfov. ISU București îi sfătuiește pe cetățeni să evite adăpostirea sau sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Codul roșu de inundații, prelungit până duminică la prânz

Hidrologii au prelungit sâmbătă avertizarea Cod roşu de inundaţii valabilă în cinci judeţe până duminică la prânz. Între timp vin avertizări și de la meteorologi.

Mai multe județe din estul țării sunt sub cod portocaliu de ploi. Este în vigoare și un cod galben de furtuni pentru aproape toată țara.

Codul roşu este valabil pe râurile din bazinele hidrografice: Poganiş (judeţul Caraş Severin), Bârzava (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş, Nera (judeţul Caraş Severin), Dunăre (judeţele: Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin), Jiu (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Jiu (judeţul Dolj), Jiu (judeţele: Dolj şi Mehedinţi). 

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole