spot_img

Momentul rododendronului în Parcul Național Munții Rodnei. FOTO

Romsilva a publicat o serie de fotografii cu tufe înflorite de rododendron roz, una dintre cele mai râvnite flori datorită frumuseții ei.

Rododendronul sau azaleea de grădină este un arbust care se cultivă adesea în parcuri, grădini și spații publice. Este o plantă cu flori spectaculoase care apar primăvara.

Rododendronul este o plantă protejată. Fiind o plantă care crește în condiții climaterice și de relief foarte specifice, el nu tolerează transplantări, lucru care face imposibilă introducerea acestuia în grădini.

Romsilva roagă turiștii care ajung în zonă să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură.

”Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură”, scrie Romsilva.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională, este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole