spot_img

Elena Mateescu a fost aleasă președinte pentru UE a Organizației Meteorologice Mondiale

Elena Mateescu a fost aleasă președinte pentru UE a Organizației Meteorologice Mondiale. Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care a anunțat că România a obținut președinția Regiunii Asociative VI (Europa) a Organizației Meteorologice Mondiale pentru perioada 2023-2025.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a fost validată în funcția de președinte al Asociației Regionale VI (Europa), după ce a fost votată în unanimitate de participanții la Sesiunea Extraordinară a Asociației, care a avut loc la Geneva (Elveția) pe data de 23 mai 2023.

Conform regulilor de procedură ale Organizației Meteorologice Mondiale, această poziție i-a asigurat Elenei Mateescu și un loc în Consiliul Executiv al Organizației Meteorologice Mondiale.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celui de-al 19-lea Congres Meteorologic Mondial, organizat de către Secretariatul Organizației Meteorologice Mondiale, la Geneva (Elveția), în perioada 22 mai – 2 iunie 2023.

„Îmi exprim convingerea că expertiza profesională, capacitatea managerială și cunoștințele dobândite în activitatea de peste 30 de ani la nivel național și internațional în domeniul meteorologiei justifică pe deplin validarea doamnei dr. Elena Mateescu în funcția de Președinte al Asociației Regionale VI (Europa) și membru în Consiliul Executiv.

Reprezentarea României la acest nivel va contribui la consolidarea relațiilor de colaborare și la crearea de parteneriate la nivel european și internațional privind implementarea de proiecte de cercetare în domeniul schimbărilor climatice și adaptarea la efectele încălzirii globale, în cadrul Centrului Agrometeorologic Regional pentru Asociația Regională VI (Europa) în România, prima inițiativă de acest gen la nivel mondial, sub egida OMM”, a declarat, joi, Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole