spot_img

Cum va fi vremea de Rusalii

Vremea continuă să fie instabilă în aproape toată țara. În minivacanța de 1 Iunie se anunță vreme capricioasă. De sâmbătă, se răcorește.

Joi, 1 iunie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 și 30 grade Celsius. 

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în zonele montane și submontane din restul teritoriului, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină„, anunță ANM.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe suprafețe restrânse. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 grade Celsius în depresiunile intramontane și 18 grade Celsius pe litoral. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29 grade Celsius, iar cea minima se va situa între 13 și 15 grade Celsius.

Va fi instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor

Vineri, 2 iunie, meteorologii anunță vreme instabilă în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în zona montană și submontană și pe alocuri în restul teritoriului, în special în Moldova și Muntenia, zone în care vor fi intervale de timp cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi vijelii și căderi de grindină. În restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări, vor fi posibile pe suprafețe restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 8 și 18 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole