spot_img

Microbuze electrice, achiziționate prin PNRR, pentru transportul elevilor din satele clujene

Consiliul Județean Cluj înnoiește flota de autobuze școlare folosite pentru transportul elevilor de la sate. Aproape jumătate dintre comunele din județ vor primi microbuze electrice, fiind selectate în principal localitățile care aveau mijloacele de transport cele mai uzate, transmite Rador.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, arată că obiectivul proiectului îl reprezintă reducerea abandonului școlar, copiii având astfel posibilitatea să ajungă la unitățile de învățământ și de la distanțe mai mari:

„Noi am dorit ca la cel puțin jumătate dintre comunele din județ să reînnoim parcul auto și să cumpărăm microbuze electrice pentru elevi. Am reușit să achiziționăm microbuze electrice pentru 34 de comune, din totalul celor 75 de comune din județ. Fiecare unitate administrativă în parte va primi câte un microbuz de capacitate 16 plus 1 locuri și pentru o perioadă bună de timp va fi rezolvată problema transportului copiilor în satele din județul nostru.”

Microbuze electrice, proiect de aproximativ 36 de milioane de lei

Fondurile pentru achiziția microbuzelor electrice provin din Planul Național de Redresare și Reziliența și de la bugetul Consiliului Județean Cluj. Președintele Alin Tișe precizează că urmează să fie lansala licitația de achiziție și, în funcție de prețurile primite, ar putea fi cumpărate chiar mai multe microbuze decât se preconizase inițial:

„Este un proiect de aproximativ 36 de milioane de lei, iar perioada de implementare va fi din iulie, anul acesta, până în decembrie, anul viitor. Noi urmează să dăm drumul la licitația de achiziție, să vedem la ce prețuri vom primi aceste oferte. Se poate întâmpla ca, dacă prețurile sunt bune, să putem achiziționa chiar mai mult de 34 de microbuze. Scopul nostru este ca, în final, în două etape, să acoperim nevoia tuturor comunelor din județul Cluj.”

Consiliul Județean Cluj a mai investit și în îmbunătățirea condițiilor din școlile de la sate. Astfel, în  prezent, în județ nu mai există unități de învățământ cu toaletă în curte și, în plus, toate școlile din mediul rural au asigurată apă potabilă.

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole