spot_img

De Ziua Mondială a Mediului, Aplicația InfoCons te ajută să reciclezi produsele electronice și electrocasnice

ECOTIC împreună cu InfoCons prin aplicația InfoCons informează consumatorii asupra importanței protecției mediului și, implicit, a colectării separate a deșeurilor electrice punând la dispoziție o listă cu punctele de colectare.

Consultând Aplicația InfoCons consumatorii pot afla informații utile despre electronicele si electrocasnicele pe care le dețin sau pe care doresc să le achiziționeze. Prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică aceștia pot afla consumul de energie, producătorul, caracteristicile tehnice și pot accesasi uncalculator pentru consumul de energie – permite consumatorilor să afle cât consumă un anumit produs din categoria electronicelor și electrocasnicelor pe o perioadă de timp.

„Aplicația InfoCons este intuitivă şi uşor de utilizat, oferind informaţii actualizate despre fiecare punct de colectare disponibil. De asemenea, Aplicaţia InfoCons furnizează şi detalii importante despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locaţie, astfel încât consumatorul să fie sigur că îşi reciclează produsele electronice şi electrocasnice corect. Reciclarea prin intermediul Aplicaţiei InfoCons este un gest important pentru protejarea mediului înconjurător”, se spune în documentul citat.

Pentru produsele agroalimentare scanate cu Aplicația InfoCons, consumatori pot afla informaţii cu privire la scorul Eco InfoScore

Eco InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari, ţinându-se cont, de asemenea, de impactul produselor asupra mediului înconjurător. Prin urmare, cetăţenii în calitatea lor de consumatori pot lua decizii informate, având drept criteriu şi componenta de mediu.

Pentru a se determina Eco InfoScore se au în vedere următoarele: etapele de producţie (agricultură, procesare, ambalare, transport, distribuţie şi consum), indicatorii de impact asupra mediului (schimbări climatice/amprentă de carbon, epuizarea stratului de ozon, radiaţii ionizante, utilizarea terenurilor, a apei şi a energiei; poluarea aerului şi a apei marine şi dulci şi epuizarea resurselor).

„Această iniţiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europene prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor şi fiscalităţii, pentru a reduce cu cel puţin 55% până în 2030 emisiile nete de gaze cu efect de seră faţă de nivelurile din 1990 şi pentru ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050”, precizează InfoCons. 

spot_img

Articole asemănătoare

Ultimele articole